Toрино е капариран: Фриц сложи край на приказката за Гофен и е 1/2-финалист в Шанхай!

от в 11:41 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц е първият финалист от долната половина на Мастърса в Шанхай. Финалистът от US Open спря мечтания рейд на ветерана Давид Гофен и за пръв път се класира за фазата на финалната четворка в китайския мегаполис. По този начин Фриц се превърна в първия американски роден след 1990-та година, който има поне 5 достигания до 1/2-финалите на Мастърс и до голяма степен вече можем да кажем, че той е сигурен участник на ATP финалите в Торино, тъй като вече се откъсна с близо 1000 точки пред деветия Алекс Де Минор, а до края на сезона остават само три седмици.

Самият двубой протече с явно превъзходство от страна на американеца, който не остави съмнение в по-добрата си моментна форма спрямо Гофен и го надигра с рутинното 6:3 6:4 за 1 час и 23 минути игрово време, а в спор за място на финала бихме могли да видим битка между Фриц и Новак Джокович, ако 4-кратният шампион преодолее съпротивата на тийнейджъра на Якуб Меншик, а любопитното е, че сърбинът води с 9:0 в преките си сблъсъци с настоящия номер 7 в света.

Двубоят стартира по най-добрия възможен начин за фаворита, който проби още в първото подаване на Гофен и почивката дойде при аванс от 3:0 гейма в полза на седмия поставен. Бившият член на топ 10 отвърна на удара, като показа страхотното качество на своите ретури и заслужено осъществи рибрейк в петия гейм.

Подемът на белгиеца не продължи за дълъг период от време, защото той нямаше нужните аргументи, с които да укроти мощта на Фриц и по-високоранкираният състезател отново проби за преднина от 4:2 и съумя този път да затвърди взетото предимство, заличавайкй брейкбол с помощта на мощния си сервис. Гофен най-после спечели собственото си подаване, за да намали своя пасив на 3:5, но нямаше сили за нещо повече и сетът приключи с триумф на американеца.

Ветеранът започна по-добре във втората част, печелейки откриващия си сервис гейм, но оттам насетне отново финалистът от US Open пое контрола над мача и се откъсна напред с пробив при 2:1. Непоставеният тенисист хвърли всички сили да се върне в двубоя и през следващите минути имаше цели 5 брейкбола, само че остана твърде пасивен в тези моменти, а Фриц беше достатъчно решителен, за да опази до последно аванса си и да се поздрави с крайната победа!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Toрино е капариран: Фриц сложи край на приказката за Гофен и е 1/2-финалист в Шанхай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | Обзори | тейлър фриц | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook