Тотална доминация: Корда даде едва 3 гейма на бивш финалист и се прицели в нов успех над Синер

от в 16:08 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Себастиан Корда продължава да разбива митовете, че американските тенисисти не могат да играят на клей, вземайки пример от Бен Шелтън и Франсис Тиафо, които се сблъскаха помежду си на финала в Хюстън през миналата седмица. Корда досега е спечелил единствената си ATP титла именно на червена настилка, а освен това още на 20 години достигна до осминафиналите на Ролан Гарос, където беше спрян от бъдещия шампион Рафаел Надал.

23-годишният играч пазеше страхотни спомени от Мастърса в Монте Карло, където преди два сезона надви самия Карлос Алкарас и днес показа колко добре се чувства действително в Княжеството, елиминирайки бившия финалист Алехандро Давидович Фокина - 6:3 6:1. Това беше първи мач на землена настилка през сезона и за двамата, а американецът тотално надигра клей специалиста, като се нуждаеше от само 63 минути престой на корта, за да оформи сблъсък с Яник Синер във втория кръг на състезанието, а любопитното е, че световния номер 29 надви италианеца при последния им мач през миналата година в Аделаида.

Още в самото начало се видя как световният номер 29 не може да удържи на атаките от другата страна на мрежата. Младокът удряше топлата много чисто и плътно, докато неговият опонент не се справяше с опитите си за непрестанни къси топки и бързо резултатът набъбна до 5:0 в полза на американеца. Корда дори можеше на само една точка от това да върже "геврек" на бившия 1/4-финалист от Ролан Гарос, но ибериецът все пак се отчете с един спечелен гейм, ала нямаше сили за нищо повече в откриващия сет.

Втората част наглед започна по-положително за Давидович Фокина, който мина с лекота през първия си сервис гейм, само че съперникът му бързо отново пое контрол над събитията на корта и влезе в серия от 4 последователно спечелени гейма, за да убие всякаква интрига в срещата и да продължи заслужено напред в Монте Карло.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тотална доминация: Корда даде едва 3 гейма на бивш финалист и се прицели в нов успех над Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | монте карло | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook