Тотална доминация: Фриц не пожали Зверев, нанасяйки му второ поредно поражение за сезона

от в 04:04 на 02.01.2023
Калоян Соколов

 Александър Зверев трябваше да премине през най-голямото изпитание в своята карера по време на миналогодишния Ролан Гарос, когато претърпя тежко падане на корта и беше приуден да се откаже от полуфиналния си сблъсък срещу Рафаел Надал, тъй като скъса връзките на глезена си. Оттогава насам Саша трябваше да премине през продължителен период на рехабилитация и се завърна на корта чак в средата на миналия месец, вземайки участие в две последователни демонстративни събития и дори победи Новак Джокович в World Tennis League.

Както обаче знаем, то официалните мачове се различават коренно от подобни шоу събития и бързо видяхме как всъщност формата на бившия номер две не е толкова впечатляваща, съдейки по двусетовото поражение, което му нанесе Иржи Лехечка на United Cup.

Самият Зверев пък призна, че все още е далеч от оптималното си равнище и няма високи очаквания за предстощия Аустрелиън Оупън, а днес нагледно видяхме колко далеч е точно германеца от най-добрите, защото негов противник беше Тейлър Фриц. Световният номер девет доминираше от първата до последната точка на сблъсъка си с двукратния шампион от ATP финалите и така донесе първата точка на САЩ срещу Германия, която по всяка вероятност ще има решително значение за класирането на американците в следващата фаза на турнира, защото те се нуждат от само още една победа в останалите четири срещи с германците, за да осъществят тази цел.

Началото беше ударно за Фриц, който рядко изобщо губеше разигравания и държеше иницативата в свои ръце, служейки си отлично със своя начален удар. Зверев пък беше на обратния полюс и на два пъти подред предаде подаването си с двойни грешки, за да се стигне до аванс от 5:0 в полза на фаворита. Все пак Саша намери начин да се разпише в резултата, но нямаше сили за нещо повече и сетът отиде в сметката на носителя на трофея от Индиън Уелс.

Втората част предложи значително по-равностоен тенис, само че отново американецът стоеше по-солидно в размените от дъното на корта и дочака своя момент, за да пробие в третие гейм. Златният олимпийски медалист от Токио не се предаде и си спечели възможност за рибрейк, ала не можа да се възползва от нея и до края на срещата изглеждаше до голяма степен безпомощен, записвайки второто си поредно поражение през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тотална доминация: Фриц не пожали Зверев, нанасяйки му второ поредно поражение за сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | александър зверев | Германия | Обзори | САЩ | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook