Тотално извън нерви: Рубльов се разкрещя на фотограф по време на финала в Шанхай (видео)

от в 19:34 на 17.10.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов никога не е бил известен със своето спокойствие на корта и неведнъж е губил самообладание, което му е коствало победата в наглед спечелени мачове. Руснакът твърди, че работи върху това да намали своите нервни изблици и сподели след победата си над Григор в полуфиналите на "Мастърса" в Шанхай, че тези негови емоционални прояви единствено му пречат и не изглеждат никак красиво за наблюдаване отстрани.

За съжаление на световния номер 5, то той определено засега е губещ в борбата си с гнева и го видяхме в най-лошата му светлина още на следващия ден, когато се изправи във финален двубой с Хуберт Хуркач и в крайна сметка отстъпи след тайбрек в третия сет.

Неприятната ситуация се разви в десетия гейм на решителната част, когато полякът пласира страхотен форхенд уинър, с който достигна до мачбол при 5:4 в своя полза. Последва изключително неконтролирана реакция от страна на шампиона в Монте Карло, който беше бесен от обстоятелството, че един от фотографите си беше позволил да използва светкавица по време на разиграването и започна да крещи с всичка сила в лицето му, а човекът видимо изглеждаше силно смутен от вербалната атака на тенисиста.

В крайна сметка, то руснакът съумя да се мобилизира и да изравни резултата, като впоследствие той самият имаше точка за спечелването на мача, но не може да се поздрави със спечелването на своята втора "Мастърс" титла в кариерата си, а поведението му беше сериозно разкритикувано от тенис общността.

Все пак можем да кажем в защита на Рубльов, че той определено е един от най-положителните състезатели извън корта и е харесван от почти всички свои колеги, което важи в особено степен за Григор Димитров, с когото са в отлични приятелски взаимоотношения и можехме ясно да го видим в хода на тяхната среща от същата надпревара, която протече в изключително спортсменски тон.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ben Johnson (@thetennis101)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тотално извън нерви: Рубльов се разкрещя на фотограф по време на финала в Шанхай (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook