Тотално унищожение: Швьонтек се нуждаеше от 40 минути, за да върже два "геврека" на рускиня

от в 12:38 на 02.06.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е първата 1/4-финалистка на Ролан Гарос. 3-кратната шампионка осъществи най-големия разгром от началото на турнира, след като не показа никакви сантименти към Анастия Потапова и я победи с унищожителни резултат от 6:0 6:0 за рекордните 40 минути игрово време. Рускинята загуби пет от тези геймове на нула и спечели общо 10 точки в мача, което е своеобразен антирекорд в тазгодишното издание на турнира. Така миналогодишната носителка на трофея би могла в 1/4-финалите да премери сили с шампионката от Уимбълдън и бивша финалистка в Париж - Маркета Вондроушова.

Първите няколко гейма не бяха чак толкова неоспорвани, но рускинята прибързваше твърде много в своите отигравания и даваше лесни точки на полякинята, която скоропостижно се откъсна напред с 4:0. Следващите два гейма ни предложиха най-доброто от тениса на топ поставената, която не загуби нито точка и само за 19 минути се сдоби с аванс в сетовете.

Серията на фаворитката достигна до 18 поредни точки, като Потапова изведнъж изригна с два поредни уинъра и наглед запази шансове да спаси дебютното си подаване във втората част, но това се оказа нейната последна положителна проява в мача, като Швьонтек отпусна на своята съперничка само още две точки до края на сблъсъка и за пети път в кариерата си спечели след "двоен лешник".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тотално унищожение: Швьонтек се нуждаеше от 40 минути, за да върже два "геврека" на рускиня Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook