"Това безумие трябва да спре": Конгресмен с официално писмо към Байдън за Джокович

от в 17:26 на 06.08.2022
Мирела Николова

Позицията на Новак Джокович относно ваксинацията остава непроменена, а с това се запазва и заплахата да пропусне последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, тъй като според настоящите противоепидемични мерки в САЩ на територията на страната ще бъдат допускани единствено ваксинирани чужденци. Това означава, че сърбинът трябва да се надява на евентуална отмяна на въпросните мерки против COVID-19 или да разчита на специална виза за влизане в Щатите.

През последните дни 21-кратният шампион от Шлема получава сериозна доза подкрепа от страна на своите колеги, след като Джон Иснър, Тенис Сандгрен и Джон Милман застанаха плътно зад него и заявиха как е истинска лудост белградчанинът да не може да участва на Откритото първенство на САЩ само защото е чужденец. Припомняме, че изискването за наличие на "зелен" сертификат е в сила единствено за чуждестранни граждани, което означава, че всички неваксинирани американци имат право да се включат в надпреварата.

Наскоро американският конгресмен Клаудия Тени, която е член на Камарата на представителите от щата Ню Йорк, също застана плътно зад легендарния сърбин и публикува в социалните мрежи официално писмо, което е изпратила до президента на страната Джон Байдън, с което призовава да бъде позволено на Джокович да участва на US Open. 

"Отправям апел към администрацията на Байдън да направи специално изключение в интерес на нацията, за да може световно известната тенис звезда Новак Джокович и всеки друг чуждестранен спортист да получи възможност да се състезава на US Open. Байдън трябва да отмени изцяло това безумно правило. Въпросният закон не е свързан с международното пътуване, нито е подкрепен от науката, а е създаден с цел политически контрол и няма нищо общо с общественото здраве", написа в допълнения Тени в профила си в Twitter.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това безумие трябва да спре": Конгресмен с официално писмо към Байдън за Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook