"Това е добра тактика и не е неуважително": Зверев обърна мнението си за Фис на 180 градуса

от в 19:49 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Финалът в Хамбург между Александър Зверев и Артур Фис се превърна в тема номер едно в света на тениса за последните 24 часа. 20-годишният французин успя да настрои цялата публика срещу себе си, след като изпълни сервис отдолу при 5:5 гейма в третия сет и брейкбол в полза на Зверев. Елементът на изненадата не сработи за Фис и освиркванията огласиха централния корт, но младокът остана изключително хладнокръвен, печелейки следващите 3 разигравания и поиска отново да чуе възгласите на феновете, които вече бяха в доста по-минорно настроение.

Самият Звере също не остана безучастен към събитията на корта и обвини своя съперник в липса на всякакво уважение, а главният съдия трябваше да слиза от стола си, за да предотврати евентуален физически сблъсък между двамата. В крайна сметка сензацията стана факт и новият член на топ 20 детронира действащия шампион, като световният номер четири изобщо не погледна французина при ръкостискането между двамата и го поздрави с половин уста в самия край на речта си по време на церемонията по награждаването.

Впоследствие обаче Саша промени коренно отношението си към Фис и започна да го пръска с бутилка шампанско, гонейки го из корта, а на лицето му вече имаше усмивка и финалистите дори се помириха с прегръдка. Самият местен представител отклони всички опити на журналистите да го провокират с въпроси за скандалната ситуация и напълно се отрече от твърдението си, че 20-годишният играч е имал неуважително отношение.

"По-добре ще бъде да не говорим за думите, които си разменихме. Не искам да коментирам тази част. Всъщност по никакъв начин не намирам поведението му за неуважително. Той може да прави, каквото си поиска на корта. Това изобщо не беше лош тактически подход, защото вече играехме над 3 часа и се намирах на 10 метра зад основната линия.

В този момент бях изключително уморен, така че разбирам напълно идеята на този сервис и тя определено беше добра. Артур е страхотен тенисист и има потенциала да бъде един от най-добрите в света. За мен седмицата беше много добра, въпреки че не защитих трофея си. Сега продължавам напред и се надявам да постигна целта си, която е да бъда номер едно в края на годината" - коментира Зверев по време на последната си пресконференция.

Източник: We Love Tennis

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Това е добра тактика и не е неуважително": Зверев обърна мнението си за Фис на 180 градуса Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | артур фис | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook