Това е единственото правилно решение и съм щастлив с него: Тийм потвърди отказването си

от в 15:54 на 10.05.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм официално обяви, че прекратява своята тенис кариера на едва 30-годишна възраст. Преди два дни австрийските медии излязоха със заглавия, че бившият шампион от US Open е решил да прекрати своята кариера на тазгодишния турнир във Виена, а днес самият някогашен номер 3 потвърди тази новина, обръщайки се към феновете си в социалните медии:

"Привет на всички! Трябва да ви споделя нещо много важно, много тъжно, но също така и да отправя едно красиво съобщение. Сезон 2024 ще е моят последен в кариерата на професионален тенисист и има няколко причини зад това. На първо място, то не усещам китката си по начина, по който ми се иска да бъде и както трябва да бъде. На второто място, бих поставил своето вътрешно чувство, защото обмислях това решение внимателно от много дълго време насам.

Също така мислех за цялото си невероятно приключение като професионален тенисист. Имах успехи и спечелих трофеи, за които дори не съм си и мечтал. Приключението беше страхотно с всички възходи и падения. Беше невероятен опит, за който съм толкова благодарен, но накрая стигнах до заключението, че това е единственото правилно решение и съм щастлив с него. Развълнувам съм за предстоящото след тениса, а вие може да разберете много повече информация по темата, ако изгледате влога, който ще споделя утре с вас" - споделя 17-кратният ATP шампион в емоционално видеосъобщение.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Това е единственото правилно решение и съм щастлив с него: Тийм потвърди отказването си Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook