"Това е шега": Навратилова реагира остро на проучване, което определи Шарапова за по-велика

от в 20:08 на 07.09.2023
Калоян Соколов

През последните близо две десетилетия Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович оформиха едно легендарно съперничество помежду си, а феновете и до днес спорят кой измежду тях е най-великият. Тази тема сякаш обаче не се засяга чак толкова в дамското направелние на тениса, където почти всички се съгласяват, че Серина Уилямс е безспорен хегемон в исторически план, въпреки че е спечелила с една титла по-малко в Големия шлем на сингъл от Маргарет Корт, която все пак се е състезавал основно през 60-те години на миналия век, когато професионалният тенис не е бил чак толкова развит.

Американският сайт "World of Statistics" пък реши да се заема с тази останала на заден план дискусия и да определи трите най-добри тенисистки на всички времена. Лидерка според въпросното проучване е Серина Уилямс, а след нея се наредиха съответно Щефи Граф, Мария Шарапова и Мартина Навратилова.

Самата Навратилова изглежда не е останала особено доволна от обстоятелството, че е била поставен зад Шарапова и наглед има цялото право на света, за да реагира по този начин, защото в кариерата си е спечелила цели 168 титли, докато рускинята може да се похвали със "скромните" 36. Освен това легендарната американката е носителка на рекордните общо 59 "мейджър" купи (включително тези на двойки и смесени двойки), а Маша разполага с пет подобни трофея в колекцията си.

"Това е някаква шега! Имам предвид... Мария? Наистина ли? Дори не си правете труда да гласувате" - написа Навратилова в социалните мрежи, след като попадна на въпросната публикация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това е шега": Навратилова реагира остро на проучване, което определи Шарапова за по-велика Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | мария шарапова | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook