"Това е за теб, Ноле": Рафаел Надал с нов жест на признание към Джокович за 23-тата (видео)

от в 12:46 на 15.06.2023
Мирела Николова

В неделя Новак Джокович триумфира за рекорден 23-ти път в турнирите от Големия шлем и по този начин излезе начело на класацията по този показател. Така той изпревари големия си съперник Рафаел Надал, като именно Матадора бе един от първите, които поздравиха сърбина за историческото му постижение чрез послание в социалните мрежи. През вчерашния ден пък се състоя дипломирането на студентите в академията на Рафа в Майорка, на която присъства самият той заедно със световната №1 при дамите Ига Швьонтек.

По време на церемонията по връчването на дипломите испанецът изнесе вдъхновяваща реч, в която спомена и Джокович, отдавайки му дължимото за новия рекорд, който постави.

"Преди 3 дни приключи Ролан Гарос. Преди всичко искам да поздравя Новак Джокович за това, че постигна нещо, което никой друг тенисист не е успявал. 23 титли от Големия шлем - число, което преди няколко години изглеждаше невъзможно за достигане, а той успя. Огромни поздравления за Новак от нас - лично от мен, както и от цялата академия, че постигна подобно нещо в толкова конкурентен спорт, какъвто е тенисът", заяви Рафа, който по-късно публикува този откъс в профила си в Twitter с думите: "Това е за теб, Ноле! Поздравления още веднъж за това, което направи в неделя".

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Това е за теб, Ноле": Рафаел Надал с нов жест на признание към Джокович за 23-тата (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook