Този път без затруднения: Рибакина не остави шансове на друга шампионка от Шлема в Монреал

от в 07:37 на 11.08.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина вчера беше на само две точки от поражението срещу Дженифър Брейди, която се намира извън топ 500 и не се беше състезавала от 2021-ва година. Днес обаче бившата шампионка от Уимбълдън ни показа едно далеч по-уверено лице на корта и надделя рутинно над друга носителка на титла от Шлема, а именно Слоун Стивънс - 6:3 6:3.

Рибакина не можа да покаже обичайното си високо ниво на сервиране, само че компенсира с много точна и агресивна игра от дъното на корта, която заслужено спомогна за нейното класиране на четвъртфиналите в Монреал, където ще се изправи срещу десетата поставена Дария Касаткина, от която е допуснала две поражения в общо три срещи.

Срещата започна с бърза размяна на пробиви, ала световната номер четири бързо се окопити и взе следващото си подаване на нула. Стивънс пък действаше твърде консервативно и даваше възможност на казахстанската изцяло да диктува темпото на игра, като логичното се случи и фаворитката осъществи нов брейк, който този път разви и заслужено се поздрави с успеха в първия сет.

Втората част стартира идентично, но този път някогашната носителка на трофея от US Open нямаше намерение да се предава толкова лесно и неизменно водеше в резултата до 3:2 гейма в нейна полза, само че оттам насетне фаворитката изнесе същински тенис рецитал и не загуби нито гейм повече в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път без затруднения: Рибакина не остави шансове на друга шампионка от Шлема в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | монреал | Обзори | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook