Този път без драми: Зверев спря най-добрия азиатец е новият лидер по победи през сезона

от в 21:23 на 19.07.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев е последният полуфиналист в Хамбург. Местният герой и първи поставен в схемата надви непрестанно прогресиращия Жижен Жанг с рутинното 6:4 6:3 за едва 67 минути игрово време и ще срещне Педро Мартинес в битка за място на финала. Тoзи успех е от важно значение за него, тъй като по този начин той става едноличният лидер по брой победи (43) през 2024-та година в ATP тура, иzпреварвайки Яник Синер.

Още в самото начало фаворитът показа, че е по-добрият на корта, разполагайки с брейкпойнт в първия сервис гейм на 1/4-финалиста от Рим. Въпреки това, световният номер 34 удържа на атаката на опонента си и последваха минути на равностоен тенис, в който четвъртфиналистите безпроблемно печелеха своите подавания. При 2:2 обаче Зверев показа безспорните си качества на ретур и си осигури преднината от един пробив, а благодарение на мощния си начален удар запази аванса си до самия край на сета.

За разлика от първата част, във втората топ поставеният успя да реализира брейк още в дебютния сервис гейм на аутсайдера. Макар и китаецът да бе стабилизирал играта си от начален удар, Саша не само не остави шансове на съперника си при собствените си подавания, но и увеличи преднината в края на сета, чрез което донесе радост на феновете по трибуните.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път без драми: Зверев спря най-добрия азиатец е новият лидер по победи през сезона Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | жижен жанг | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook