Този път без излишна драма: Зверев срещна отпор от 75-ия в света, но продължава напред!

от в 22:11 на 27.05.2022
Мирела Николова

Александър Зверев бе въвлечен в истински трилър във втория кръг на тазгодишното Открито първенство на Франция, след като му се наложи да прави обрат от 0:2 сета срещу Себастиан Баес, но днес бе далеч по-убедителен в изявите си и записа победа в последователни части над световния №75 Брандън Накашима. Германецът срещна сериозна съпротива в първия и третия сет, но въпреки това бе по-стабилният в ключовите точки и оформи крайното 7:6(2) 6:3 7:6(5), за да намери място в осминафиналната фаза, където ще се изправи срещу Бернабе Сапата Мирайес, който по-рано днес отстрани поставения под номер 23 Джон Иснър.

Дебютният сет премина под диктовката на сервиращите, които успяваха да държат опонента си далеч от възможности за пробив и брейкболи почти напълно отсъстваха. Германецът бе по-агресивният от двамата, който налагаше своя стил на игра през повечето време, но въпреки това Накашима успя да се задържи в резултата и да вкара частта в тайбрек. Там Зверев бе изключително солиден от основната линия и възползвайки се от неточностите на своя опонент, спечели последните 5 точки, за да поведе в общия резултат.

Световният №3 пренесе устрема си и в началото на втората част, успявайки да пласира ударите си в близост до линиите и така да предизвиква пропуски от противниковата страна. Съвсем скоро Саша ознаменува усилията си с осъществяването на пробив, който, макар и трудно затвърди, за да се откъсне с 4:1. Оттам насетне той не позволи нито момент колебание на собствен сервис, слагайки край и на този сет в своя полза.

Третата част отново бе изключително оспорвана, като никой от двамата състезатели не успяваше да вземе надмощие и да изгради солидна преднина. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в чиито начални минути Зверев бе бледа сянка на себе си и допусна серия от непредизвикани грешки, предоставили на японеца аванс от 4:2 точки. Последва обаче пълна мобилизация на третия поставен, който повиши нивото си и съумя да осъществи обрат, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без излишна драма: Зверев срещна отпор от 75-ия в света, но продължава напред! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook