Този път без излишни драми: Циципас се изстреля към 1/8-финалите на Ролан Гарос

от в 19:42 на 28.05.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас прекара далеч повече от желаното време на корта в откриващите си два мача на Ролан Гарос. Гъркът прекара близо 8 часа на корта, за да надделее последователно над Лоренцо Музети и Зденек Колар. Това постави под съмнение възможностите на миналогодишния финалист да съхрани физически сили за крайните фази на турнира, но днес той направи крачка в правилната посока. Световният номер четири не остави никакви шансове на шведа Микаел Имер, надделявайки над него с крайното 6:2 6:2 6:1. Циципас и Имер се познават отлично, защото се съревновават още от юношеските си години, а по-високоранкираният играч не остави съмнение в превъзходството си и ще срещне един измежду младоците Холгер Руне и Юго Гастон в спор за място на осминафиналите във френската столица.

Срещата започна равностойно, но бързо стана ясно, че темпото на елина е твърде високо за съперника му. Четвъртият поставен удряше всяка една топка с максимална сила, а скоростта на непоставения състезател не можеше да го избави от отлично построените атаки на фаворита. Циципас съумя да пробие два пъти подред на нула и така сложи точка на спора в откриващия сет.

Нещата се развиха по същия начин през втория сет, тъй като равенството властваше до 2:2, когато отново гъркът реализира серия от четири последователно взети гейма, възползвайки се от множеството грешки на играча с етиопски корени. 

Третият сет път беше чиста проба формалност, защото миналогодишният финалист поведе с 4:0, като оттам насетне заигра още по-освободено и можехме единствено да се насладим на неговата наказателна тенис акция, която му даде място сред последните 16 в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път без излишни драми: Циципас се изстреля към 1/8-финалите на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | микаел имер | Обзори | ролан гарос 2022 | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook