Този път без изненади: Дрейпър разгроми екзекутора на Алкарас и е 1/8-финалист на US Open!

от в 21:42 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Джак Дрейпър е осминафиналист на US Оупън за втора поредна година. Първата ракета на Великобритания надви сензацията на турнира, Ботик ван де Зандхулп, в три сета - 6:3 6:4 6:2 за 2 часа и 16 минути игрово време. Днес нидерландецът не показа нищо от това, което му помогна да отстрани самия Карлос Алкарас, а пред Дрейпър се открива златен шанс да влезе във финалната осмица, защото в следващи кръг ще срещне непоставени чех Томаш Махач.

Още в самото начало британецът показа по-голямата си класа спрямо световния номер 74, разчитайки на характерния за него мощен начален удар и висококачествени ретури. Това позволи на 25-ия поставен да реализира пробив още в първия сервис гейм на нидерландеца. Въпреки изоставането си в резултата, екзекуторът на Алкарас показа силен характер и заслужено изравни при 3:3. Радостта за аутсайдера обаче продължи за кратко, тъй като 21-годишният играч си върна преднината веднага след това с пробив на нула и след драматичен девети гейм затвори сета в своя полза.

Следващата част ни предложи равностойна битка между двамата тенисисти. Представителят на топ 30 продължаваше да радва публиката с висококачествен тенис, но опитният му съперник се бореше достойно при всяко едно разиграване. Във втората половина на сета обаче Дрейпър постепенно започваше да взима нещата в свои ръце, реализирайки пробив в седмия гейм, а след това британецът изглеждаше готов да удвои аванса си, но се задоволи с преднината, която вече си беше осигурил и поведе с 2:0 в отделните части.

Първите минути на финалния сет изглеждаха обещаващи за ван де Зандсхулп, който разполагаше с 3 брейкбола при 1:1, но не се възползва от тези свои шансове. Последните четири гейма се превърнаха в истински кошмар за нидерландската сензация, който спечели само 6 точки за този период и се сбогува с мечтата си нов 1/4-финал в Ню Йорк, докато финалистът от Sofia Open крачи уверено напред в състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път без изненади: Дрейпър разгроми екзекутора на Алкарас и е 1/8-финалист на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | ботик ван де зандсхулп | джак дрейпър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook