Този път без провокации: Руне намери път обратно срещу Беретини в мача на кръга в Шанхай!

от в 15:45 на 07.10.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне победи Матео Беретини в един от най-дългоочакваните мачове във втория кръг кръг на надпреварата в Шанхай. Най-добрият датски тенисист изоставаше със сет пасив, но волята и енергията му му помогнаха да обърне мача в своя полза и да се наложи с крайното 4:6 6:4 6:3 за 2 часа и 1 минута игрово време, както го направи при сходни обстоятелства срещу същия съперник и в Синсинати, а за бившия номер 4 предстои сблсък за място в 1/8-финалите с 33-ия поставен - Иржи Лехечка.

Първата част ни предложи равностоен сблъсък, в който завършващите удари преобладаваха над непредизвиканите грешки. Битката между двамата играчи беше много оспорвана, но Беретини имаше лукса да печели далеч повече лесни точки с поомощта на мощния си сервис.

Това позволи на бившия финалист от Уимбълдън да рискува максимално от ретур и той заслужено проби в деветия гейм за аванс от 5:4, след което не трепна на собствено подаване и поведе в отделните сетове.

Силите на двамата тенисисти продължаваха да бъдат много изравнени и във втората част, а агресивният тенис властваше на корта. Категорично обаче младокът имаше предимство в по-дългите разигравания и при 5:4 в своя полза се възползва от липсата на вкарани първи подавания от страна на бившия номер 6, за да осъществи първия си брейк в мача и да доведе нещата до трети решителен сет.

Там началото беше по-добро за Беретини, който още в първия сервис гейм на съперника си имаше брейкбол, само че 21-годишният тенисист показа здрави нерви и не само отрази точката за пробив, но самият той дочака своя момент при 4:4, за да реализира решителен пробив, възползвайки се от множеството неточности на опонента си и много скоро се поздрави с крайната победа над тазгодишния 2-кратен ATP шампион, затвърждавайки впечатленията от Токио, че отново е в топ форма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път без провокации: Руне намери път обратно срещу Беретини в мача на кръга в Шанхай! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | холгер руне | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook