Този път без сензации: Алкарас си отмъсти на Монфис в подобаващо шоу и сред топ 8 в Шанхай!

от в 10:01 на 09.10.2024
Калоян Соколов

 Карлос Алкарас се реваншира на Гаел Монфис за загубата, която му беше нанесена от ветерана в Синсинати. Самият "Ла Монф" призна, че не вярва в шансовете си да победи за втори пореден път Карлитос, който няма загуба от US Open насам и дори призна, че очаква да бъде размазан.

Подобно нещо не се случи на корта и 38-годишният тенисист даде здрава битка на испанеца, но два късни пробива в отделните сетове бяха достатъчни за Алкарас - 6:4 7:5 за 1 час и 25 минути игрово време.

12-тият пореден успех на ибериеца означава, че той за пръв път в своята кариера ще играе в 1/4-финалите на Мастърса в Шанхай, а негов съперник ще бъде един измежду Томи Пол и Томаш Махач, които играят в момента помежду си.

Първият сет предложи висок интензитет и качество на игра, като съотнешнието на уинър към непредизивкани грешки беше по-добро за французина, който пръв достигна до брейкбол, но последва ас от ракетата на 4-кратния "мейджър" носител.

Монфис продължаваше да впечатлява с агресивния си подход и неизменно повеждаше в резултата до 4:3, но се пропука в първия си по-труден сервис гейм и Алкарас излезе напред с пробив при 5:4, след което безпроблемно сложи точка на спора в откриващата част.

Вторият сет беше също толкова конкурентен, а бившият представител на топ 10 изуми с качеството си на сервис, поддържайки над 70 процента вкарано първо подаване. Алкарас нямаше почти никакви шансове на ретур, а асовете на "Ла Монф" се множаха скоропостижно, но той загуби концентрация при 5:5 гейма и изпусна подаването си от 40:0 в своя полза, като закономерно беше наказан от световния номер две, който затвори мача с няколко поредни зрелищни отигравания.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път без сензации: Алкарас си отмъсти на Монфис в подобаващо шоу и сред топ 8 в Шанхай! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | карлос алкарас | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook