Този път спасение нямаше: Травма принуди Синер да се откаже и прати Рубльов на 1/4-финал

от в 14:17 на 30.05.2022
Мирела Николова

Яник Синер изглеждаше в отлична форма по време на първите си два двубоя на Откритото първенство на Франция, но в третия етап измъчващата го по време на целия клей сезон контузия в крака отново напомни за себе си. Въпреки че италианецът съумя да се пребори за победата и мястото си на осминафиналите, то в днешния сблъсък срещу Андрей Рубльов травмата взе своето и принуди световния №12 да сложи преждевременен край на срещата след 1:6 6:4 2:0 в полза на руснака. Така седмият поставен продължава към четвъртфиналната фаза, където ще се изправи срещу сънародника си Даниил Медведев или Марин Чилич.

Откриващата  част се разви изцяло по вкуса на младока, който не даваше никакви признаци за наличие на физически проблем и безпроблемно налагаше своя ритъм на игра, предизвиквайки чести грешки от отсрещната страна на мрежата. Същевременно световният №7 не успяваше да противодейства на чудесно изградените атаки на съперника си и скоропостижно Синер реализира два пробива, за да излезе напред в отделните части след по-малко от половин час игра.

Още в началото на втория сет обаче се забелязваше промяна в здравословното състояние на италианеца, който при 3:2 се възползва от правото си на медицински таймаут. Все пак той съумя да остане равностоен на своя опонент, ала в последните минути от сета болката взе връх и руснакът не пропусна да се възползва, за да осъществи пробив в десетия гейм, с който общият резултат бе изравнен.

В третата част Синер видимо изнемогваше и бе само въпрос на време да реши да прекрати двубоя, което се случи след инкасирането на пробив във втория гейм.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Този път спасение нямаше: Травма принуди Синер да се откаже и прати Рубльов на 1/4-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook