Травмата е в миналото: Чорич надви Вердаско и записа първи успех след завръщането си

от в 01:12 на 24.03.2022
Владислав Риждов

Борна Чорич получи тежка травма на рамото, която преобърна целия минал сезон за хърватина и той бе извън игра в продължение на осем месеца. Бившият номер 12 обаче направи завръщането си на корта в Индиън Уелс през изминалата седмица, където допусна ранно поражение от Алехандро Давидович Фокина, но през днешния ден двукратният шампион от надпревари на АТР усети отново вкуса на триумфа, след като надигра в последователни част Фернандо Вердаско - 6:4 7:5, за да си гарантира среща с Александър Зверев във втория кръг.

Двубоят започна с по-уверена игра от страна на хърватския представител, който печелеше доста по-лесно собствените си подавания, докато Вердаско трябваше да работи доста, за да поддържа равенството налице. Именно пред Чорич се откри първата възможност за брейк в мача, то тя бе отразена хладнокръвно от ветерана. Така паритетът остана непокътнат почти до самия финал на откриващата част. Чорич спечели сервиса си за 5:4, а в последвалия гейм демонстрира отлична игра от ретур и измъкна подаването на Вердаско, а с това се доближи само на сет от продължаването към втори кръг.

Началото на втората част бе подобно на това в откриващия сет. Чорич постави под напрежение съперника си и още във втория гейм можеше да улесни задачата си до края, но левичарят не позволи това да се случи и спечели гейма си за 1:1. По-добрата игра от страна на 166-ия в ранглистата обаче бързо му донесе водачеството в резултата след перфектно изигран гейм и по този начин Чорич отвори дистанция от 4:1. И както по всичко изглеждаше, че хърватинът няма да има проблеми да подпечата крайния си успех, Вердаско намери сили и възвърна равенството, а непредизвиканите грешки взеха връх в представянето на Чорич и това даде възможност на 38-годишния ветеран да изравни отделните части, но балканецът показа желязна психика и си възвърна контрола в решителните моменти до края на мача, подпечатвайки си победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Травмата е в миналото: Чорич надви Вердаско и записа първи успех след завръщането си Владислав Риждов
Теми:  
атп | борна чорич | маями | обзор | тенис турнир в маями | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook