Травмата се оказа по-сериозна от желанието: Григор Димитров се отказа от участие в Пекин

от в 21:51 на 25.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се отказа от участие на ATP 500 надпреварата в Пекин. Първата ни ракета претърпя контузия по време на мача си от Laver Cup срещу Алехандро Табийо, който въпреки това доигра и съумя да спечели. Впоследствие световният номер 10 не беше на разположение на своя капитан Бьорн Борг, но увери, че прави всички възможни процедури, за да се възстанови максимално бързо.

Наглед знаците бяха позитивни, след като Джейми Делгадо излетя в от Лондон за китайската столица, а неговият възпитаник също вчера пристигна в Пекин, но изглежда Димитров отново е изпитал същата болка в областта на адукторите, защото днес не е могъл да излезе на корта с Карлос Алкарас, въпреки че двамата имаха заявена тренировъчна сесия.

Това означава, че мястото на българина в основната схема ще бъде заето от "щастлив губещ", който ще премери сили с Роберто Баутиста Агут, а ние стискаме палци, че времето ще стигне на нашия сънародник да се възстанови до 2-ри октомври, когато започва Мастърса в Шанхай, където участието на Григор е задължително, ако той иска да запази шансове за класиране на ATP финалите в Торино.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Травмата се оказа по-сериозна от желанието: Григор Димитров се отказа от участие в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook