Травмите остават зад гърба: Борбена Терзийска завоюва титлата в Монастир!

от в 13:45 на 06.03.2022
Калоян Соколов

Джулия Терзийска имаше множество проблеми с травми от най-различен характер и беше принудена да отсъства от кортовете в продължение на повече от една година, като беше на път да изгуби своето място в световната ранглиста. Родната ни представителка обаче показа, че изобщо не е загубила състезателен ритъм и още в края на миналата година вече демонстрираше силни резултати в почти всички турнири, на които вземаше участие.

Българката далеч не спря дотук и през 2022-ра изглежда твърдо решена да се върне към най-добрите си дни, тъй като през днешния ден се поздрави с първата си титла от два сезона насам. Нашата сънародничка преодоля съпротивата на германката Катлийн Канев във финала на надпреварата с награден фонд от 15 хиляди долара в тунизийския град Монастир и така завоюва общо 12-ти трофей през своята кариера - 7:5 5:7 6:1.

Терзийска демонстрира страхотен характер в първия сет, където изоставаше с 1:5 гейма, само че намери сили да сътвори невероятен обрат и поведе в отделните части. Впоследствие сценарият беше на път да се повтори, защото нашето момиче съумя да изравни от същия резултат, но този път германката не допусна изненади и шампионката трябваше да бъде определена в решителен сет.

Там Джулия не даде никакви шансове на своята опонентка, съумявайки най-после да стартира силно и оттам насетне не изпусна инициативата, за да завоюва една от най-ценните си турнирни победи в кариерата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Травмите остават зад гърба: Борбена Терзийска завоюва титлата в Монастир! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | джулия терзийска | монастир | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook