Требълът е оформен: Швьонтек взе 10 поредни гейма на финала и е новата стара кралица в Париж!

от в 17:18 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е новата стара шампионка на Ролан Гарос. Световната номер едно завоюва своята четвърта титла в Париж и общо пета в Големия шлен, като тя продължава все още никога да не е губила финал в Големия шлем, а този триумф оформя своеобразен хеттрик за полякинята във френската столица, след като тя завоюва "Купата на мускетарите" за трета поредна година.

Самият финален двубой се превърна в поредната наказателна акция на Швьонтек, която отпусна само три гейма на Жасмин Паолини, а любопитното е, че италианката беше спечелила точно толкова и в останалите си две срещи с най-добрата тенисистка на планетата - 6:2 6:1 за 1 час и 10 минути игрово време. Все пак изненадата на турнира може да бъде много щастлива от представянето си в Париж, тъй като утре ще направи своя дебют в топ 10, докато топ поставената вече ще отвори разлика от близо 4 хиляди точки между нея и втората в класацията на WTA - Коко Гоф.

Двубоят започна изключително интригуващо, тъй като Паолини спаси брейкбол в първото си подаване и впоследствие проби сервиса на защитаващата шампионка. Това обаче до голяма степен се оказа последната позитивна проява на италианската тенисистка в откриващия сет, защото фаворитката пое нещата в свои ръце и отвърна с рибрейк на нула, а оттам насетне загуби само още четири точки и съвсем скоро имаше преднина в отделните части.

Вторият сет се превърна в същинска наказателна акция на Швьонтек, която конторлираше изцяло случващото се на корта, докато напрежението определено беше обзело Паолини и скоро серията на полякинята достигна до 10 поредни гейма. 15-тата в света все пак показа присъствие на духа и съумя да се разпише в резултата за 1:5, но 4-кратната "мейджър" шампионка не трепна в следващия си сервис гейм и можеше да отпразнува спокойно своя пореден триумф на Ролан Гарос!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Требълът е оформен: Швьонтек взе 10 поредни гейма на финала и е новата стара кралица в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook