Тренировка със световния №1 : Григор отмъкна скоропостижно сет от Синер на Arthur Ashe (видео)

от в 16:52 на 23.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава да се готви на пълни обороти за предстоящия US Open и за втори пореден ден имаше възможност да тренира пред почти пълните трибуни на централния корт "Артър Аш Стейдиъм". Вчера българинът се нуждаеше от известно време, за да свикне с условията на най-голямото тенис съоръжение в света и Карлос Алкарас се възползва от ранните неточности в играта на първата ни ракета, за да спечели тренировъчния сет между двамата с 6:4 гейма.

Днес пък нашият сънародник проведе тренировка с другия най-успешен играч през сезона, а именно Яник Синер, чието име през последните дни не спира да обикаля медийното пространство, след като стана ясно, че световният номер едно се е провалил на два допинг теста, но въпреки това няма да бъде наказан и е свободен да участва на предстоящите надпревари в ATP Тура.

Този път сервисът на Григор беше много по-постоянен и той печелеше със завидна лекота точките на собствено подаване, завършвайки разиграванията с още първия форхенд след началния удар. Същевременно българинът демонстрира сериозно ниво на агресия при ретурите си и това даде резултат, тъй като той проби южнотиролеца още в самото начало, откъсвайки се напред с 3:0 гейма.

Оттам нататък Димитров нямаше трудности да запази аванса си и да спечели тренировъчния сет между двамата въпреки, че Синер покачи значително равнището си с напредването на сесията и впоследствие обърна родния ни представител от 4:6 точки в супер тайбрека, който двамата изиграха, а очевидно нашият сънародник приемаше максимално сериозно събитията на корта и хвърли ракетата си на земята когато загуби последното разиграване в дългия гейм, с което заниманието приключи.

Припомняме ви, че световният номер 9 ще излезе на корта в понеделник, изправяйки се срещу квалификанта Кириан Жаке, докато италианецът ще трябва да изчака до втория ден на турнира, за да премери сили с местния представител Макензи Макдоналд. Интересното е, че тренировката между Димитров и Синер беше излъчена директно в Youtube канала на US Open, но коментарите бяха спрени, което вероятно това целеше да предотврати евентуални обиди по адрес на топ поставения в основоната схема и повдигането на темата с положителните му допинг тестове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тренировка със световния №1 : Григор отмъкна скоропостижно сет от Синер на Arthur Ashe (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | бгенис | григор димитров | любопитно | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook