Треньор на Надал: Трудно е да напътстваш играч, който е близо до съвършенство

от в 11:11 на 27.01.2022
Диана Андреева

Марк Лопес е един от най-успешните испански двойкови състезатели в ATP Тура. Със своя златен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, както и трофей от Ролан Гарос 2016, той е смятан за един от специалистите на спорта и заслужено е записал своето име в историята. 

Но сезон 2022 ще бъде последният в професинолната кариера на Лопес, който обаче ще продължи да пътува по света, защото в края на миналата година стана част от щаба на своя сънародник и 20-кратен шампион от Големия шлем - Рафаел Надал. В интервю испанецът коментира как се развиват съвместните му тренировки с Матадора, а ето какво точно разказа той: 

„Споделял съм немалко моменти с Рафа, но като приятел. Сега е различно. Трудно е да напътстваш и поучаваш играч, който е близо до съвършенството. Въпреки че винаги отстрани грешкити се забелязват най-ясно и съветите не са излишни. 

Познавам Рафа добре. Гледам мачовете му от години и знам какво минава през главата му, докато играе. Чувствам се длъжен да му споделям своите наблюдения, защото искам най-доброто за него. Извън корта Рафа е човек, който има свое собствено мнение и не се влияе от другите, но в игрището е отворен към съвети, защото иска да бъде перфектен. Моята роля е да направя всичко по силите си, за да му помогна с възможно най-много." - завърши той.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньор на Надал: Трудно е да напътстваш играч, който е близо до съвършенство Диана Андреева
Теми:  
atp | марк лопес | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook