Треньорът на Федерер: Никога не сме обсъждали въпрос за отказване

от в 17:57 на 29.07.2016
Теодор Кафеджиев

Треньорът на Роджър Федерер Северин Люти опроверга спекулациите, че скоро неговият възпитаник може да се откаже от тениса. Както е известно швейцарецът повече няма да участва до края на сезона заради травма.

"За щастие Роджър не се нуждае от операция. Сега той работи в посока това да бъде възстановен на 100%. За момента това е невъзможно. Нужно е време.

"Такива сериозни проблеми не могат да бъдат излекувани за две седмици. Предстои му работа с физиотерапевт. След Уимбълдън главната задача е той да се възстанови.

"Няма никаква опасност през следващия сезон той да не играе. И не го казвам като задължение, а защото го вярвам. В такива ситуации треньорът успокоява своя състезател. Но с Роджър Не е така. Нямам съмнение, че той отново ще се върне в най-добра форма.

"Въпрос за приключване на кариерата му никога не е стоял на дневен ред. Поразително е колко позитивно е настроен той. Той е истински феномен що се отнася до начина, по който се отнася към тренировките, турнирите и пътуванията," разказа Северин Люти.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Треньорът на Федерер: Никога не сме обсъждали въпрос за отказване Теодор Кафеджиев
Теми:  
роджър федерер | северин люти | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook