Треньорът на Фриц: Посъветвахме го да не играе, но той каза, че ще се справи

от в 17:51 на 21.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц сложи край на чакането за американския тенис, след като за първи път местен представител спечели титлата в Индиън Уелс от 21 години насам, когато това постига легендарния Андре Агаси. Фриц също така прекъсна и серията на Рафаел Надал от 20 поредни победи, а още по-впечатляващото в случая е, че американецът имаше съмнения за изкълчен глезен в полуфиналния си двубой срещу Андрей Рубльов, който едва доигра и изобщо не се знаеше дали ще излезе на корта срещу Матадора. 24-годишният състезател дори прекъсна сутрешната си тренировка и тогава сякаш всичко изглеждаше ясно, но младокът показа впечатляващо присъствие на духа и намери начин да завоюва най-ценното отличие в своята кариера досега.

Оказва се, че шампионът е взел напълно самостоятелно решение да вземе участие в този финал, което става ясно от думите на неговия треньор Пол Анакон, а ето и тяхното съдържание:

"Целият щаб бяхме против провеждането на финалната среща. Аз, другият му треньор и физиотерапевтът категорично не искахме този мач да се случва. Тейлър обаче ни каза, че ще играе и ще се справи. Искаше на всяка цена да излезе на корта срещу Рафа" - разказва специалистът.

Самият Фриц потвърди ситуацията и сподели как е бил на път да се разплаче, мислейки за съществуващата възможност от евентуално негово принудително оттегляне. Сега той не скрива, че ще натяква случката на своя екип и иронично се извини за упоритостта си. Все пак той благодари на близките си хора, защото са подкрепили решението му, макар че далеч не са го одобрявали.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Треньорът на Фриц: Посъветвахме го да не играе, но той каза, че ще се справи Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | пол анакон | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook