Треньорът на Медведев: Ако Ролан Гарос беше сега, то Даниил щеше да спечели и тази титла

от в 10:59 на 08.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да се намира под номер 6 в света, но към момента няма играч в по-добра моментна форма от него. Руснакът изглеждаше изгубен на корта по време на Аустрелиън Оупън, където претъпя поредното си разочарование в последните месеци и напусна топ 10 за пръв път от четири години насам. Бившият водач в ранглистата обаче веднага съумя да отреагира по възможно най-добрия начин, печелейки цели три поредни титли в последния месец, като в Дубай надигра самия Новак Джокович. 

Безспорно пък Жил Сервара е един от хората, които имат най-сериозна заслуга за излизането от игровата дупка на Медведев, а ето и какво точно се е случило в седмиците преди московчанинът да щурмува безпощадно купите в Ротердам, Доха и Дубай:

"Имахме две наистина трудни седмици, след като се завърнахме от Австралия. За Даниил беше ужасно тежко да тренира, защото изцяло бе загубил увереност в себе си. Липсваше му чувството да побеждава и постоянно казваше как вече не е достатъчно добър, но аз знаех, че шампионът е все още вътре в него и е нужно единствено време да се появи отново. Трите дни преди старта на надпреварата в Ротердам бяха от ключово значение. Даня се съмняваше във всеки един свой удар по това време и просто се опитах да му вдъхна кураж. Реагирах положително на всяка една негова добра проява на корта и го накарах да вярва отново в себе си. Той постоянно изпитваше недоволство от тениса си, докато аз го окуражавах и му повтарях как просто се нуждае от един спечелен мач, за да се завърне към обичайното си ниво.

Така и се случи. Обратът над Давидови-Фокина преобърна всичко и цялото напрежение изчезна. Медведев е своят най-голям враг, но чувства ли се добре психически, то хваща вълната и е почти невъзможен за спиране. Сега изглежда като една лавина, която е готова да помете всичко по пътя си и се надявам да успее да запази това настроение и по време на Индиън Уелс. Вярвам, че дори титлата на Ролан Гарос щеше да бъде постижима цел за Даня, ако турнирът започваше в точно този момент" - уверен е треньорът на Медведев.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: Ако Ролан Гарос беше сега, то Даниил щеше да спечели и тази титла Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | жил сервара | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook