Треньорът на Медведев: Алкарас е почти невъзможен за побеждаване; той е Тайсън на тениса

от в 20:33 на 23.03.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас нанесе тежко поражение на Даниил Медведев във финала на Мастърса в Индиън Уелс и така сложи край на неговата серия от 19 поредни победи. Испанецът експлоатира по перфектен начин твърде пасивната позиция на бившия номер едно и го засипа с перфектно изпълнени къси топки и неспасяеми уинъри от дъното на корта.

Самият Жил Сервара пък по никакъв начин не се опита да оспори превъзходството на тийнейджъра спрямо неговия състезател и направи сравнение между Алкарас и Майк Тайсън, а ето и аргументите на треньора на московчанина, за да си позволи изразяването на подобно мнение:

"Алкарас е Майк Тайсън на тениса. Правя това сравнение заради начина, по който той съумява да нанася своите удари. Отиграванията му са толкова мощни, че Даниил трябваше да се измества на 10 метра от позицията, която беше заел предварително, за да достигне до топката. Финалът в Индиън Уелс беше доказателство, че Карлос е почти невъзможен за побеждаване, когато показва най-добрата си игра, а неговата груба сила е в състояние да постави съперника в своеобразен нокаут, което някога беше характерно за Тайсън на ринга.

Говорим за невероятен тенисист, който действа с една и съща енергия от първата до последната точка и на практика те оставя без опции за противодействие. С Даниил мислехме, че можем да разчитаме на неговите грешки, но такива просто отсъстваха и за в бъдеще определено трябва да потърсим други слабости в неговия тенис" - коментира Сервара.

Източник: TennisInfinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: Алкарас е почти невъзможен за побеждаване; той е Тайсън на тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | жил сервара | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook