Треньорът на Руне след 45-минутното фиаско: Изобщо не мислех, че ще излезе на корта

от в 13:01 на 21.04.2024
Калоян Соколов

Ян-Ленард Щруф нанесе една от най-опустошителните загуби в младата кариера на Холгер Руне. Скандинавецът беше спечелил последните две издания на ATP 250 състезанието в Мюнхен, но серията му беше прекъсната от местния представител, който го разгроми с 6:2 6:0 за едва 45 минути игрово време. Самият Руне изглеждаше необичайно примирен със случващото се на корта, а това изглежда е било плод на физическо неразположение, ако се доверим на Кенет Карлсен, който пътува по турнирите заедно с датчанина, когато Патрик Муратоглу няма тази възможност.

"Щруф имаше от онези дни, в които просто не можеше да пропуснеш удар и се възползва от всяка една възможност пред себе си. Истината е, че съм много доволен от представянето на Холгер в турнира. Той беше болен през цялата седмица и изобщо не мислех, че ще излезе на корта за този мач. 1/2-финал е страхотен резултат предвид тези обстоятелства. Сега гледаме към Мадрид и определено можем да сме доволни от клей сезона досега, вземайки под внимание страхотните мачове, които изигра Холгер в Монте Карло срещу Димитров и най-вече Синер, когото почти победи. Използвахме надпреварата в Мюнхен по-скоро като подготовка за Ролан Гарос и имаме много високи цели за предстоящите Мастърси в Мадрид и Рим" - сподели треньорът на световния номер 12 пред датската телевизия TV 2 Sport.

Припомняме ви, че Руне беше в сходна позиция и на Мастърса в Маями, когато също взе само два гейма при загубата си за под час от Фабиан Марожан и отново се оправда с болест, като заяви как участието му в турнира е било грешка и не е имал абсолютно никаква енергия.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Треньорът на Руне след 45-минутното фиаско: Изобщо не мислех, че ще излезе на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | кенет карлсен | мюнхен | холгер руне | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook