Треньорът на Синер: Истината излезе наяве; Яник никога не би взел забранено вещество

от в 12:01 на 21.08.2024
Калоян Соколов

Дарън Кейхил защити своя възпитаник Яник Синер в интервю за ESPN. Треньорът на световния номер едно е категоричен, че неговият състезател никога умишлено не би прибегнал до употреба на забранено вещество и разкри детайли около ситуацията, която според официалната версия е довела до наличието на стероида костебол в кръвта на настоящия водач в световната ранглиста.

"Яник никога не би направил нещо подобно нарочно. Той стана жертва на обстоятелствата и така се оказа в една злощнаста ситуация. Важното е, че истината излезе наяве и категорично Яник не е бил нито виновен, нито небрежен в конкретната ситуация. Надявам се, че той ще може бързо да се възстанови от тези събития, за да може да продължи да играе на най-високо ниво и да се подобрява.

"Времената не са лесни за нас, знаейки от месеци насам колко сериозен проблем е това.  Джакомо Арналди – физиотерапевтът на Яник, поряза пръста си със скалпел по време на Индиън Уелс. Аз не съм бил тогава в стаята, там е бил Роберто Ферара – кондиционният треньор на Синер. Яник също го нямаше, когато това е станало" – сподели Кейхил.

"Когато влязох в стаята, той превръзваше пръста си, попитах какво е станало, и Джакоми ми отговори, че е порязал пръста си. Попитах дали може да направим нещо, а той отговори: "Не, всичко е наред". Тогава го попитах дали е слагал нещо на пръста си – някакви кремове или нещо, което да помогне за заздравяването. Той каза, че не е, което в онзи момент беше истината“.

"Случилото се след това е между Роберто Ферара и Джакомо Арналди. Роберто му е предложил спрей, който е често срещан в Италия, никога не съм го чувал преди и не съм го виждал. Той му го е предложил, за да помогне със заздравяването. В този спрей обаче има забранена субстанция. Има дори други играчи, които са били тествани позитивно заради този спрей" – каза още треньорът на Яник Синер.

"В рамките на следващата седмица Джакомо е използвал спрея, без ние да знаем. И по някакъв начин, докато е третирал Яник, забраненото вещество е попаднало от пръста му в организма на Яник, което е довело до двата позитивни теста. Яник няма нищо общо с това, той не е искал да измами" - категоричен е специалистът.

Източник: Punto De Break

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Треньорът на Синер: Истината излезе наяве; Яник никога не би взел забранено вещество Калоян Соколов
Теми:  
atp | дарън кейхил | интервюта | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook