Треньорът на Вавринка: Надал и Джокович са нечовеци; те имат нещо специално в умовете си

от в 02:33 на 15.04.2023
Мартин Петков

Една от най-дискутираните теми в тениса не просто към днешна дата, а навярно и в следващите десетилетия, несъмнено ще бъде спорът за величие и това кой измежду членовете на "Голямата тройка" е най-великият спортист, държал някога ракета. С отказването на Роджър Федерер през миналия сезон до голяма степен дебатът вече се води между това кой е по-по-най измежду рекордьорите по титли от Големия шлем - Рафаел Надал и Новак Джокович, всеки от които към момента има по 22 "мейджър" трофея в колекцията си.

Любопитен коментар по темата през последните дни направи някогашният номер две и настоящ треньор на Стан Вавринка - 46-годишният швед Магнус Норман, който за разлика от мнозина, вместо да изкаже възхищението си към някого измежду Матадора и Джокера, то избра да отличи двамата атлети, намерили място в историята на спорта, определяйки ги като "нечовеци". Норман, който наставляваше швейцареца при всеки от трите му триумфа в надпреварите от Големия шлем, където в общо четирите си финала от подобен калибър Стан подчинява на два пъти световния номер едно и веднъж испанеца, сподели още следното:

"Джокович и Надал са професионалисти 365 дни в годината. Те разполагат с нещо в умовете си, което не принадлежи на хората. Те са гладно за това да се подобряват през цялото време, като издържат на напрежението, както никого друг. Аз съм толкова възхитен от начина, по който успяват да правят това в продължение на всичките тези години. Трудно е дори само да си го представиш. Те имат нещо специално в себе си, което ги прави най-великите някога."

Запитан впоследствие дали очаква да видим нов шампион в "мейджър" турнирите през 2023-та година, шведът отговори с категоричното: "Да." - като добави: "Не мога да заложа на някого конкретно, но има много класни тенисисти в предните позиции на ранглистата. Роджър се отказа, Новак е на върха, но Рафа изпитва проблеми, както изглежда засега. Има цяла нова генерация със състезатели, която чука на вратата, като тя бива предвождана от Алкарас, който вече спечели титла от Шлема. Александър Зверев се завръща постепенно, Стефанос Циципас, Ник Кирьос, Феликс Оже-Алиасим всички те играят много добре, Яник Синер също в това число, разбира се. Очаквам да видим нов "мейджър" шампион през 2023-та." - завърши Норман.

Източник: TennisMajors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Вавринка: Надал и Джокович са нечовеци; те имат нещо специално в умовете си Мартин Петков
Теми:  
интервю | магнус норман | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook