Треньорът на Андрееску относно контузията ѝ и плановете занапред

от в 19:07 на 09.11.2019
В

Младата канадка Бианка Андрееску успя да завръши сезона в топ 5, след като спечели три големи титли - в Индиън Уелс, Торонто и на US Open. През годината на канадката ѝ се наложи да пропусне почти всички турнири между Маями и Торонто, като игра едва един мач на клей и прескочи целия тревен сезон поради контузия в рамото. Все пак след като се излекува, тя записа няколко успеха, вдигайки трофеи у дома в Торонто и Ню Йорк, като с това стана първата тийнейджърка с титла от Големия Шлем от 2006-та година насам.



За да избегне контузии и да остане свежа за 2020 г., Андрееску бе решила да вземе участие само в две събития след Откритото първенство на САЩ - турнирите в Пекин и Шънджън. В китайската столица Бианка загуби на четвъртфинала, а на WTA финалите се оттегли в груповата фаза поради контузия на лявото коляно. Това беше най-лошият възможен начин за край на сезона особено след проблемите в рамото, които преди това я тормозиха с месеци. Треньорът ѝ Силван Бруно е уверен, че ще е готова да играе през януари. Ето какво каза той:


,,Посетихме няколко лекари и изглежда, че тя ще се нуждае от малко свободно време и рехабилитация", каза Бруно. „Но като цяло всичко е под контрол и няма да е нещо, което ще бъде твърде опасно за нея. Така че да се надяваме, че всичко ще свърши бързо. Достатъчно беше, че тя трябваше да спре и да не играе в Шънджън. Сега ще отделим няколко седмици за почивка и рехабилитация.



Това отказване беше много трудно за нея, тъй като тя беше много развълнувана да бъде на турнира. Искаше да се класира в четворката и да се справи още по-добре, но нямаше тази възможност. Да се ​​надяваме, че тази контузия на коляното няма да забави твърде много тренировките. Така или иначе щяхме да си починем две седмици, просто сега Бианка ще има малко повече време да се възстанови.” 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Андрееску относно контузията ѝ и плановете занапред В

Коментари





Следвайте ни в Facebook