Треньорът на Федерер с новини за възстановяването му

от в 17:02 на 06.07.2020
Катерина Георгиева


Роджър Федерер сериозно разтревожи феновете си по цял свят, след като обяви оттеглянето си от сезон 2020 поради контузия. Последното участие на швейцареца за тази година бе на Откритото първенство на Австралия, когато претърпя поражение на полуфиналите от Новак Джокович.

Първоначално Маестрото възнамеряваше да пропусне турнирите до Уимбълдън, за да се подложи на рехабилитация заради операцията на дясното си коляно, но след като епидемията от COVID-19 доведе до принудителното отлагане на редица турнири, той обяви, че се налага да му бъде извършена повторна операция, след която ще му бъде необходимо още повече време да възвърне силите си.

Федерер

Наскоро Северин Люти - дългогодишен треньор на световния №4, разкри подробности около състоянието му. По негови думи възстановяването на швейцареца след първата операция не се е осъществило според очакванията, което от своя страна е довело и до втората интервенция. Той добави, че лечението на Маестрото протича „по план” и няма причина за притеснение сред феновете му.

„За момента Роджър се справя добре, не е престанал с подготовката си, просто физическото му натоварване е по-малко. Съвсем скоро ще може да започне да повишава интензивността на тренировките си заедно със своя фитнес инструктор”.

Severin Luthi: With Roger Federer you have feeling like you're ...

На 39 години Федерер е носител на 20 титли от Шлема, следван от Рафаел Надал (34) с 19 и Новак Джокович (33) със 17. Имайки предвид възрастовата разлика, изглежда вероятно Надал и Джокович да се оттеглят от професионалния спорт с повече титли от Маестрото. Привържениците на швейцареца са все още оптимистични за неговото завръщане, като си припомнят триумфа му от 2017 г., когато спечели Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън след 6-месечна пауза.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Федерер с новини за възстановяването му Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook