Треньорът на Медведев: "Никога не съм виждал Даниил да пие водка."

от в 20:53 на 07.12.2019
В


В интервю за WeLove Tennis, треньорът на Даниил Медведев - Жил Червара, говори за това каква стратегия използва, когато започва отношенията между треньор и играч. Червара каза: "Опитвам се да накарам състезателя да се чувства комфортно. Понякога му задавам трудни въпроси, така че сам да трябва да намери решения, като може да се адаптира и да напредва там, където е по-малко добър."



Относно Медведев, който реши да не празнува, след като спечели мачовете си на US Open, Червара добави: „Това не е много приятно, защото смятам, че трябва да се споделят победите. Нужно е емоциите да се изразяват. Но може това да е неговия начин."

"Имам италиански и полски произход. Така че не съм толкова далеч от Русия. От другата страна, не говоря езика на Медведев, което е малко глупаво, тъй като прекарвам 98 процента от времето си с Даниил. Казах му, че сега нямам време да уча, защото животът ми е доста натоварен. Все пак отдавна съм решил, че щом ми се появи възможност, дори и да е след години, ще му изпратя съобщение на руски."



"От друга страна, аз уча много за руската култура, защото тя може да ми даде допълнителна информация за неговия живот. Русия се смята за дом на водка. Те не могат да празнуват победи, като пият вода, подобно на гърците и ракията. Но никога не съм виждал Даниил да пие водка, смятам че той просто не харесва тази традиция на страната си."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Медведев: "Никога не съм виждал Даниил да пие водка." В

Коментари





Следвайте ни в Facebook