Трета поредна загуба: Медведев отпадна в Синсинати от тенисист, който не е играл 3 месеца

от в 07:13 на 15.08.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев ще замине за US Open без да е спечелил нито един мач на твърди кортове в двете подготвителни надпревари от сериите "Мастърс". Бившият шампион в надпреварата беше повален от Иржи Лехечка, който отсъстваше цели 3 месеца от кортовете, след като се контузи в началото на сблъсъка си от 1/2-финалите на Мастърса в Мадрид, но чехът демонстрира, че вече се намира в оптимална форма и надигра някогашния номер едно за втори път от началото на сезона - 7:6(3) 6:4 за 1 час и 40 минути игрово време.

По този начин 22-годишният тенисист си осигури 1/8-финален сблъсък срещу Франсис Тиафо, а Медведев ще остане извън първите 4 поставени за US Open, където е миналогодишен финалист и още в четвъртфиналите би могъл да срещне някой измежду Яник Синер, Карлос Алкарас и Новак Джокович, а днешният успех се явява 4-ти за Лехечка срещу представители на топ 5 в неговата кариера.

Първият сет протече с надмощие на бившия шампион, който имаше точки за пробив в 3 от сервис геймовете на своя съперник. Младокът обаче не трепваше в тези ситуации и съумя да доведе нещата до тайбрек, а там остави руснака без абсолютно никакви шансове, печелейки 6 от последните 7 разигравания, за да измъкне един сет, чието развитие не го предвещаваше по никакъв начин и можеше да видим, че световният номер 5 превъзхожда опонента си по всеки един статистически показател.

Фаворитът се опита веднага да отвърне на предизвикателството и имаше шансове да отмъкне подаване на чеха в третия гейм на втората част, само че Лехечка отново впечатли със смелия си подход и измъкна пореден тежък гейм на собствен начален удар. Напрежението се пренесе от другата страна на мрежата в 7-ия гейм, когато непоставеният играч се сдоби с първи брейкбол от началото на срещата, а Медведев капитулира след допускането на шестата си двойна грешка.

Лехечка дори можеше да сложи точка на спора с направата на втори пореден пробив, но иментитият му опонент все пак го застави да сервира за победата при 5:4 в полза на аутсайдера. Световният номер 35 пък не трепна в този решителен момент и сложи точка на спора, за да запише една от най-ценните победи в своята кариера!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Трета поредна загуба: Медведев отпадна в Синсинати от тенисист, който не е играл 3 месеца Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Иржи Лехечка | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook