Трети от топ 10 зад борда: Квалификант взе скалпа на Руне и завърши един луд ден в Торонто

от в 11:41 на 10.08.2023
Калоян Соколов

Вчерашният ден на Мастърса в Торонто предложи множество изненадващи резултати, като с надпреварата се сбогуваха Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и бившия шампион Александър Зверев.

Сякаш затова не беше и чак толкова изненадващо, че последната среща в програмата донесе поредната сензация в надпреварата, тъй като квалификантът Маркос Гирон постигна четвъртата си поредна победа, за да отстрани световния номер шест Холгер Руне и така се сбогувахме с трети член на топ 10 само в рамките на 24 часа - 6:2 4:6 6:3.

По този начин американецът си осигури 1/8-финална среща с неговия сънародник Томи Пол, който взе реванш от Франсиско Серундоло за поражението, което аржентинецът му нанесе на финала в Ийстбърн.

Още от самото начало се усещаше, че датчанинът ще има тежък ден на корта и непрестанно го виждахме как пресилва ударите си, докато Гирон задържаше умело топката в игра и не даваше никакви лесни точки на своя опонент, а тази тактика напълно сработи, защото той реализира пробив за преднина от 2:1 гейма. Впоследствие младокът имаше възможност да изравни резултата, но сбърка елементарен ретур и изглежда това го изкара изцяло извън баланс, тъй като квалификантът съумя да реализира още един брейк и скоро първата част беше в историята.

Втората част се развиваше напълно равностойно, а 20-годишният играч вече действаше много по-разумно и конструираше постепенно своите атаки, които често вече завършваха със спечелена точка от него. Аутсайдерът обаче продължаваше да се брани изключително добре и никой не можеше да се откъсне в резултата до десетия гейм, когато петият поставен осъществи решителен пробив и изравни общия резултат в двубоя.

 Финалният сет започна с два последователни маратонски гейма, в които всеки от Гирон и Руне трябваше да спасява точки за пробив, но до изненади не се стигна. Впоследствие американецът отново застраши подаването на именития си опонент и този път се възползва от своя шанс, а малко по-късно реализира още един брейк, за да се откъсне решително с 5:2 и скоро можеше да се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети от топ 10 зад борда: Квалификант взе скалпа на Руне и завърши един луд ден в Торонто Калоян Соколов
Теми:  
atp | маркос гирон | Обзори | торонто | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook