Третият път бе на късмет: Григор обърна световния №11 и откри победоносно сезона на трева!

от в 19:12 на 13.06.2022
Владислав Риждов

През днешния ден Григор Димитров откри сезона си на трева на надпреварата в Куинс, където преди осем години триумфира с титлата. Жребият даде на българина трудно първо изпитание, изправяйки го срещу местния любимец и миналогодишен финалист Камерън Нори, от когото първата ни ракета бе загубил досегашните две срещи, но днес демонстрира много високо ниво в целия двубой и даде чудесно начало на кампанията си върху зелената настилка, надделявайки с крайното (2)6:7 6:1 6:4.

Двамата стартираха откриващите си мачове на трева за сезона на високо ниво, с уверени сервис геймове. Впоследствие Нори и Димитров продължиха с качествената си продукция и трудно който и да е от двамата успяваше да стигне дори до минимална възможност, при която да затрудни противника си. Така, след 12 поредни безупречно проведени гейма от страна на сервиращите, и нито една точка за пробив в хода на откриващата част, се стигна до съвсем логичен тайбрек, който трябваше да определи на чие име ще бъде записан първият сет. Тайбрекът започна отлично за световният номер 11, който рано си извоюва крехък аванс в точките, но първата ни ракета бързо заличи преднината на британеца и имаше всички предпоставки да изравни резултата преди смяната на полетата. Момент на спад от страна на българина обаче даде отново инициативата на Нори, който бе достатъчно категоричен в оставащите разигравания, като не загуби нито точка до края, правейки първата крачка към крайната победа.

Въпреки разочарованието от развоя на предишната част родният ни представител продължи да поддържа изключително високо равнище на представяне и след подновяването на действията. Началният удар се явяваше едно от основните оръжия на българина и той не оставяше никакви шансове на британеца, когато заставаше на линията за сервис. Отличните комбинации в играта на Григор му донесоха пробив още във втория гейм, а много скоро най-добрият ни състезател вече имаше аванс от два брейка, като се доближи само на гейм от изравняването на резултата - 5:0. Все пак Нори се измъкна от по-сериозна загуба и спечели почетен гейм, преди Димитров да довърши започнатото, вкарвайки сблъсъка в решителна част.

Равенството остана водещо и в последния сет, като още в дебютните минути се стигна до ключов момент в сблъсъка, след като Нори за първи път получи възможност да пробие Димитров, но шампионът от 2014-а измъкна подаването си. Именно тази ситуация даде импулс на нашето момче и много бързо той изцяло обърна развоя в своя полза. 22-ят в света притисна Нори и си извоюва четири брейк шанса, от които съперникът му отрази първите три, преди миналогодишният финалист да предаде подаването си по най-неприятния начин - с двойна грешка. От този момент насетне инициативата изцяло беше в половината на българина, който затвърди лидерството си с нулев гейм. Нори обаче все още вярваше, че има път обратно в двубоя и изведнъж поставеният под номер се озова в ситуация 0:40 при сервис на Димитров, но Гришо нито за миг не излъчи колебание и се доближи само на гейм от победоносно начало, а то стана факт минути по-късно, когато бившият шампион проведе поредната си образцова акция, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Третият път бе на късмет: Григор обърна световния №11 и откри победоносно сезона на трева! Владислав Риждов
Теми:  
атп | бг тенис | григор димитров | камерън нори | обзор | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook