Тревата взе поредна жертва: Шампионката от Уимбълдън под въпрос за защитата на титлата си

от в 15:53 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Тревата винаги е имала репутацията на една от най-интересните, но и на една от най-опасните настилки в тениса. Преди броени дни Франсис Тиафо стана жертва на хлъзгавите кортове, поради което се оттегли от мача в първия кръг на надпреварата в Хале срещу Ринки Хиджиката.

Тенисисти от калибъра на Холгер Руне и Джон Иснър отправиха сериозни критика на организаторите за условията. Датчанинът сподели, че една от основните причина за загубата му от Джордан Томпсън бе у хлъзгавостта на корта, а американецът сравни ситуацията на Тиафо с тази на дясното коляно на Хуан Мартин Дел Потро през 2019-та година, която постави началото на края на кариерата на аржентинеца.

Сценарият от срещата на Тиафо с Хиджиката се повтори и днес, в турнира в Берлин при жените при мача между Маркета Водроушова и Анна Калинская. Срещата се развиваше по план за чехкинята, която поведе с пробив в четвъртия гейм. При 5:3 обаче, когато тя сервираше за сета, двете тенисисти направиха разиграване от 4 удара, като при последния, шампионката от Уимбълдън се подхлъзна и получи нараняване в областта на лявото коляно.

Това принуди представителката на топ 10 да вземе медицинско прекъсване, но дори това не ѝ помогна да си върне в оптимално състояние на корта, тъй като след това имаше силите да изиграе още само два гейма, които бяха спечелени от Калинская. Проблемите се пренесоха и в областта на бедрото, поради което след 5:5 Вондроушова взе решението да се оттегли от мача, видимо тежко наранена след инцидента.

Третият турнир от Големия шлем за годината, Уимбълдън, ще започне след по-малко от две седмици, а участието на действащата шампионка изглежда под сериозен въпрос.

Източник: WTA


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тревата взе поредна жертва: Шампионката от Уимбълдън под въпрос за защитата на титлата си Елеонора Александрова
Теми:  
wta | берлин | любопитно | маркета вондроушова

Коментари





Следвайте ни в Facebook