Тревизан попари надеждите на Коко Гоф за нов по-сериозен пробив в Големия шлем

от в 04:23 на 01.10.2020
Калоян Соколов

16-годишната Коко Гоф постоянно е засипвана с етикети от типа на дете-чудо, вундеркинд и какво ли още не, а редица специалисти смятат, че тя има качествата дори да задмине постиженията на Серина Уилямс. Както обаче са казали хората, то всяко нещо идва с времето си и изглежда, че това на тийнейджърката все още не е дошло, защото италианката Мартинa Тревизан я надигра с 4:6 6:2 7:5.

Гоф провеждаше истинска наказателна акция в самото начало и едва за няколко минути на корта вече се бе откъснала с 4:0 гейма. Постепенно италианката се отпусна и съкрати пасива си, но не успя да го заличи напълно и така световната номер 51 спечели откриващата част, а впечатление правеше стопроцентовата успеваемост на състезалките при общо петте им възможности за пробив. Тревизан продължи възхода си във втория сет, което й позволи да играе по-освободено, тъй като чувстваше отлично топката и това бе предпоставка за нея да търси по-голяма бройка завършващи удари, които изобщо не закъсняха и изходът на сблъсъка трябваше да се определи в трета решителна част.

Там Коко първа осъществи брейк, само че противничката й отговори със серия от три поредни гейма и много скоро бе напред с 5:3. Малко след това се разигра най-скандалната ситуация в мача, когато съдийката на стола Мариана Вельович отказа да прегледа отпечатък след удар на Гоф, който беше видимо в аут, но в крайна сметка точката отиде в актива на американката и моментът премина изцяло на нейна страна, за да израни при 5:5. Квалификантката обаче все още не беше казала тежката си дума, която рефлектира в изиграването на два безупречни гейма, с което сложи край на участието на тийнейджърката и същевременно се класира за първи път в третия кръг на надпревара от Шлема, а наградата за нея е двубой с Мария Сакари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тревизан попари надеждите на Коко Гоф за нов по-сериозен пробив в Големия шлем Калоян Соколов
Теми:  
коко гоф | ролан гарос | тревизан

Коментари





Следвайте ни в Facebook