,,Тревните кортове на Уимбълдън са изключитечно бавни!”

от в 01:09 на 08.07.2019
В
Бяха получени множество оплаквания за качеството на тревата през тази година на Уимбълдън. Много от тенисистите и тенис специалистите смятат зелените кортове за значително забавени, докато други твърдят, че проблемът е в топките. Настилката би трябвало да е най-бързата от трите, на които се провеждат състезателни турнири от АТР календара за годината, но някои дори сравниха тревата на Ол Инглънд Клъб с клей кортове.

Ето и някои от споделените мнения относно бързината на тазгодишната ,,свещена трева”:

 

,,Бемелманс, победен от Вавринка на корт 2, каза, че е намерил настилката за изключително бавна. Той определи чувството като сходно с това да играеш на хард или дори на клей.”

- Карол Бушар (Туитър)


Плишкова: ,,Мисля, че тревата е някак висока и дълга. Топката си отскача нормално, не се плъзга. Дори за сервиса, мислех, че ако бия силен сервис, мога да спечеля точка. Имаше повече разигравания, отколкото си мислех, че ще има.”

- WTA Инсайдър


,,,Всички си мислят, че е важно колко ти е силен сервисът и излизанията на мрежата; всъщност е обратното. Тези, които правят добри ретури и се придвижват добре на тревата, печелят. Това определено е най-бавният Шлем досега. Тези кортове са толкова бавни, че чак е лудост.’ - Денис Кудла, чиято любима настилка е тревата.”

- Бен Ротенбърг (Туитър)


,,Гледайки бързината на тези кортове, бих поставил Надал под номер едно.”

- Марк Печи (Туитър)


,,,Каролин Вожнячки се присъединява към колегите си, които смятат кортовете на Уимбълдън за ,изключително бавни’: ,Корт 2 беше изключително бавен и много по-бавен от тренировъчните кортове. Трудно е да се правят уинъри на такива кортове, затова започваш да пресилваш...’”


- Марк Никсън (Туитър)


,,Белинда Бенчич бе щастлива след мача си на корт 18: ,Това е моят щастлив корт. Никога не съм губила тук.’ Как е играта на него? ,Намирам го за малко по-бавен. Мисля, че тревата е по-висока. Помня, че сервисът беше по-ефективен преди. Сега всички могат да го връщат точно както на хард корт.’”

- WTA Инсайдър


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
,,Тревните кортове на Уимбълдън са изключитечно бавни!” В

Коментари





Следвайте ни в Facebook