Тревожни сигнали: Джокович беше бледа своя сянка и взе само 5 гейма срещу дебютант в Рим

от в 21:30 на 12.05.2024
Елеонора Александрова

Алехандро Табийо се утвърди, като едно от най-прогресиращите имена в мъжкия тенис през последните няколко месеца. Чилиецът, който през януари спечели дебютната си ATP титла, в момента е на прага на своя дебют в топ 30, а днес той най-голямата победа в кариерата си и то срещу не кой да е, а срещу самия Новак Джокович, с резултат 6:2 6:3 и така в следващия кръг ще срещне Карен Хачанов. Припомняме ви, че вчера Хуберт Хуркач даде само 6 гейма на Рафаел Надал, а днес и другата активна тенис легенда се срина на централния корт в италианската столица, отстъпвайки с 2:6 3:6 за едва 67 минути игра на шампиона от миналата седмица в Екс-Ан Прованс. По този начин чилиецът се превръща първия чилиец от 17 години насам, който надиграва водач в световната ранглиста, а тогава Фернандо Гонзалес победи Роджър Федерер. По този начин световният номер 32 се класира едва за втори път в кариерата си за 1/8-финал на ниво Мастърс, а там ще го очаква сблъсък с 16-ия поставен Карен Хачанов.

Двубоят започна по кошмарен начин за световния номер 1, който допускаше безброй грешки от дъното на корта и сервираше далеч под обичайното си равнище. На съвсем различен полюс бе Табило, който с агресивна, но и безпогрешна игра, доминираше над легендарния си противник и това му позволи скоропостижно да се откъсне напред с 4:0 Въпреки комфортната си преднина, световният номер 32 продължаваше да не се отпуска и играеше много над нивото на Джокович и с резултат 6:2 бе на само един сет от победата.

Табийо наложи убийственото си темпо и във втората част, където реализира ранен брейк. Играта на сърбина изглеждаше изцяло неутрализирана от тази на аутсайдера. на Южноамериканецът показа целия си потенциал, като действаше много разнообразно на корта и без да даде шанс нито един шанс за пробив през цялото време на легендарния си противник затвори сета и мача с още един пробив, дошъл с двойна грешка за Джокович, а така левичарят записа 6-ти пореден успех, за да спре 6-кратния шампион и се поздрави с първата си победа над световен номер 1 в кариерата си, а тя идва още в дебюта на Табийо на Мастърса в Рим!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тревожни сигнали: Джокович беше бледа своя сянка и взе само 5 гейма срещу дебютант в Рим Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро табийо | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook