Три забележителни рекорда, които Джокович може да подобри до края на 2021 г.

от в 15:05 на 21.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович прави един от най-успешните сезони в кариерата си през настоящата година, след като триумфира с титлата на три от четирите надпревари от Големия шлем и същевременно достигна до финала на последния "мейджър" турнир за годината. След финалния двубой на US Open Ноле сподели, че все още не е сигурен дали ще се завърне на корта през 2022-ра, или ще предпочете да си вземе почивка след изтощителните няколко месеца.

В случай че избере първия вариант, световният №1 ще има възможността да подобри няколко значими рекорда още през този сезон, а ето и кои са те:

  • Най-голям брой трофеи от надпревари от сериите Мастърс 1000

Към момента лидерската позиция в тази класация си поделят Новак Джокович и Рафаел Надал, като всеки един от тях има по 36 Мастърс титли. Имайки предвид, че Матадора обяви официално, че ще пропусне остатъка от сезон 2021, сърбинът има отлична възможност пред себе си да поведе еднолично.

  • Най-много сезони, в които даден състезател е завършил под номер 1

Водачи по този показател са Джокович и Пийт Сампрас, които 6 пъти са били начело на ранглистата в края на годината. Сърбинът има реален шанс да счупи и този рекорд, тъй като може да бъде задминат единствено от Даниил Медведев, но за тази цел руснакът трябва да спечели поне два от Мастърсите в Индиън Уелс, Париж и Торино и да играе финал на третия от тях.

  • Най-възрастният тенисист с титла от Финалите на АТР

В кариерата си Джокович е триумфирал общо 5 пъти на Заключителния Мастърс (2008, 2012, 2013, 2014 и 2015), като пред него в класацията е единствено Роджър Федерер, който може да се похвали с 6 заглавия. Ако Новак вдигне титлата през този сезон, то той ще изравни рекорда на Маестрото и ще се превърне в най-възрастния шампион в историята на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Три забележителни рекорда, които Джокович може да подобри до края на 2021 г. Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook