"Трябваше да избера себе си": Радукану призна, че е изоставила Мъри без да е контузена

от в 12:47 на 08.07.2024
Калоян Соколов

Ема Радукану защити своята позиция да се откаже от смесените двойки на Уимбълдън. Британката трябваше да си партнира с Анди Мъри преди два дни, но се оттегли часове преди мача заради скованост в областта китката. Това разгневи Джуди Мъри и майката на бившия номер едно разкритикува публично поведението на 21-годишната тенисистка, която лиши сър Анди от това да изиграе един последен мач на "свещената трева" в своята кариера.

Вчера Радукану не показа абсолютно никакви признаци на физически дискомфорт в осминафиналния си мач от турнира на сингъл, но се прости с мечтата си за втора "мейджър" титла, отстъпвайки на квалификантката Лулу Сън, а впоследствие някогашната членка на топ 10 призна как до голяма степен се е оттървала от ангажиментите си в микса, за да се подготви по-добре за изявите си поединично.

"Не мисля, че беше грешка да се оттегля, защото се чувствах отлично, но вчера се събудих със скованост в китката. Трябваше да избера себе си, надпреварата на сингъл и тялото си. Това беше правилното решение и стоя зад него. Беше трудно, защото винаги съм искала да играя заедно с Анди и не исках да му отнема последния мач на Уимбълдън. В края на деня обаче мисля, че много играчи биха постъпили по същия начин на мое място, приоритизирайки тялото си" - сподели местната любимка в последната си пресконференция, като добави, че се съмнява Джуди Мъри да е искала да я уязви с публикациите си в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Трябваше да избера себе си": Радукану призна, че е изоставила Мъри без да е контузена Калоян Соколов
Теми:  
wta | анди мъри | ема радукану | интервюта | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook