Трима българи с wild card на Sofia Open

от в 13:37 на 05.11.2020
Диана Андреева

Трима българи в основната схема на Sofia Open 2020! Общо шестима родни тенисисти ще играят в турнира от категория АТП 250 в София!

Трима български тенисисти получиха уникалната възможност да играят на супертурнира от категория АТП 250 Sofia Open 2020. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев ще участват с "уайлд кард" в основната схема на петото издание на турнира в София от 7 до 14 ноември в "Арена Армеец". 

Благодарение на домакинството на България на турнир от световния тур, най-добрите български тенисисти имат шанса да се включват директно в надпреварата със звездите от световния тенис елит. 

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще играе за пети път с "уайлд кард" в Sofia Open. В началото на годината 27-годишният пловдивчанин стана рекордьор на страната по победи за "Купа Дейвис", а сега ще преследва и първата си победа в турнир от сериите АТП 250. 

Александър Лазаров впечатли българската публика преди година, когато преодоля квалификациите с победи над поставените Лукаш Лацко и Лука Вани, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско. Това ще е пета изява и за 22-годишния Лазаров на АТП турнира в София и общо трето участие в основната схема след „уайлд кард” през 2017-а и минаване през пресявките през 2019-а.

19-годишният Адриан Андреев има шанса за трета година да играе в основната схема, след като през 2017 г., едва 15-годишен, участва в квалификациите в София. През 2018-а Андреев стана първият играч, роден през този век, изиграл мач в основната схема на турнир от календара на АТП, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на Sofia Open.

Четвърти българин ще участва в надпреварата на сингъл, след като Габриел Донев получи "уалйд кард" за квалификациите. С покана в пресявките в София ще участва и един от големите таланти на бъдещето на Чехия Йонас Форейтек, носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open.

България получава две "уайлд кард" и за турнира по двойки на Sofia Open 2020. Димитър Кузманов ще си партнира с Александър Донски, а Александър Лазаров – с Васил Младенов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Трима българи с wild card на Sofia Open Диана Андреева
Теми:  
софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook