Триумф за ветераните: Чилич и Иснър потеглиха успешно в Синсинати

от в 23:41 на 15.08.2022
Мартин Петков

Марин Чилич се радва на своебразен тенис ренесанс в кариерата си от началото на годината, след като през 2021-а беше изпаднал извън първите 40 на света, а сега има утвърдено място в топ 20. Хърватинът през тази седмица се завръща на едно от любимите си места в своята кариера - турнира в Синсинати, именно където завоюва до момента единствената си титла от сериите ,,Мастърс 1000". Бившият номер 3 откри тазгодишното си участие срещу клей специалиста и квалификант Жауме Мунар, когото надви рутинно с 6:3 6:3, осигурявайки си сблъсък с Емил Руусувори във втория кръг.

Двубоят стартира с брейкболи в двете посоки, преди да бъде наложено господство от страна на сервиращите. Бившият шампион така и не съумяваше да придобие контрол над случващото се, а в седмия гейм бе изправен пред угрозата да инкасира брейк, но се справи с неблагоприятната ситуация и използва импулса в представянето си, за да реализира късен пробив, който му донесе и триумфа в откриващия сет.

Хърватинът тръгна безгрешно във втората част, като си спечели брейк аванс още в дебютното подаване на съперника и след като отрази възможност за пробив пред Мунар, разви преднината си до 3:1. Чилич от този момент нататък нямаше проблеми с това да дирижира събитията на корта и стигна до крайния успех още при начален удар на испанеца.

В паралелно развила се среща на ,,Грандстенд", където по-късно тази вечер Григор Димитров ще се изправи срещу Денис Шаповалов, на корта излязоха бившият финалист от турнира Джон Иснър и французинът Бенжамен Бонзи. Двубоят се разви напълно по вкуса на гиганта, който регистрира ,,скромните" 31 аса в хода на сблъсъка, и в типичния си стил отмъкна победата, печелейки два тайбрек сета - 7:6(11) 3:6 7:6(4). С успеха си Биг Джон се класира за втори кръг, където ще срещне финалиста от вчерашния ден в Торонто и свой партньор за двойковата надпревара в Синсинати - Хуберт Хуркач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Триумф за ветераните: Чилич и Иснър потеглиха успешно в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
atp | бенжамен бонзи | джон иснър | жауме мунар | марин чилич | мастърс 1000 | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook