Троицки: Ако знаех в какво се забърквам, то никога нямаше да замина

от в 09:44 на 20.01.2021
Калоян Соколов

Виктор Троицки несъмнено бе едно от най-големите имена, което взе участие в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Бившият шампион от Купа "Дейвис" показа отлична форма по време на двубоите си в Доха и заслужено се класира за първия турнир от Шлема за сезона, а ето какво каза сърбинът във вчерашно интервю по въпроса за условията в Мелбърн, където в момента той кара двуседмичната си задължителна карантина преди старта на надпреварата: 

За евентуалното съкращаване на изолацията:
- Няма подобни индикации. Изгледите за промяна липсват и не вярвам да се стигне до съкращаване. Над 70 души сме под пълна карантина. Това е катастрофа! Ако знаех предварително в какво се забърквам, никога нямаше да замина.

За предварителното познаване на правилника:
- Всъщност никой не ни предупреди, че ако се зарази само един пътник в самолета, то всички ще бъдем поставени в тотална изолация. Казаха ни, че лекарите ще преценят дали сме имали близък контакт с дадено заразено лице и по това ще вземат решение как да процедират с нас. Не бяхме уведомени, че след един положителен тест целият самолет ще бъде поставен под карантина.

За продължението на събитията оттук насетне:
- Цялата подготовка беше пропиляна. След две седмици мързелуване в леглото ще трябва да възвръщам формата си през следващия месец и половина. Това не е добре за кариерата ми, само че отново бях изправен пред непреодолима преграда. Тук е просто кошмар. За 14 дни ми е забранено да напускам стаята си и да тренирам. За мен този турнир от Големия шлем вече е загубен. Невъзможно е да се подготвя за петсетов мач, докато седя в стаята си.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Троицки: Ако знаех в какво се забърквам, то никога нямаше да замина Калоян Соколов
Теми:  
atp | виктор троицки | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook