Труден старт, но образцов финал: Медведев бе тестван, но продължи към трети кръг в Мелбърн

от в 12:44 на 18.01.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев постави великолепно начало на участието си в тазгодишния Аустрелиън Оупън, отпускайки едва три гейма в откриващия си двубой. Днес руснакът далеч не бе толкова убедителен в първата част от срещата си с Джон Милман, но въпреки трудния си старт бившият номер едно впоследствие значително повиши нивото си и съумя да постигне победата в последователни сетове - 7:5 6:2 6:2, след 2 часа и 21 минути игра. Така той си резервира билет за третия етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с победителя от мача между Себастиан Корда и Йосуке Ватануки.

Сблъсъкът стартира колебливо за миналогодишния финалист, който допускаше далеч повече грешки от обичайното за себе си и така и не успяваше да вземе преимущество. Крайно неубедителният му втори сервис ставаше лесна плячка за австралиеца, който поемаше инициативата още с ретура и впоследствие дочакваше неточност от отсрещната страна. Медведев поведе с пробив на три пъти, но именно това непостоянство не му позволяваше да отвори разлика в резултата. В края на сета обаче той стабилизира представянето си и нанесе нов пробив в единадесетия гейм, който впоследствие консолидира, за да излезе напред в отделните части.

Във втория сет обаче нямаше и следа от колебанията от началото на мача за Медведев, който успя да намери ритъма си и точките в неговия актив се трупаха една след друга. Руснакът изчисти играта си от неточности, като същевременно значително подобри началния си удар, благодарение на който оставяше противника без шансове дори да достигне до точка за пробив. От своя страна, световният №8 реализира два брейка и набързо си изгради преднина от 5:1, като съвсем скоро се доближи на крачка от крайната победа.

Ситуацията на корта не се промени и в третата част, където московчанинът продължи да диктува събитията посредством отличното насочване и разпределение на ударите си. Още на старта той спечели противниковото подаване, след което рядко позволяваше на Милман да спечели дори точка на ретур. Сценария от предходната част се повтори и скоропостижно шампионът от Шлема сложи край на двубоя в своя полза.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Труден старт, но образцов финал: Медведев бе тестван, но продължи към трети кръг в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook