Труден успех на старта в Маями за Григор Димитров (видео)

от в 23:20 на 26.03.2016
Tennis.bg

Григор Димитров достигна трети кръг на "Мастърс 1000" в Маями. Българинът победи №48 в световната ранглиста Федерико Делбонис със 7:6(8), 4:6, 6:4 за малко над два часа и половина на корта. Това е общо втора победа на Григор над този съперник като в единствения предишен случай, той се наложи на Уимбълдън с 3:0 сета.

В началото Григор имаше два шанса да вземе подаването на съперника. Те дойдоха при 2:1 в негова полза. Тогава Григор обърна гейм от 30:0 за Делбонис до 30:40, но пропиля открилите се две поредни възможности да затвори в своя полза.

Общо в началните четири гейма българският тенисист загуби само три точки на свой сервис и бе много убедителен. Логично се стигна до тайбрек.

Там Делбонис тръгна много добре и стигна до мини-пробив за 3:2 след отлична атака и предизвикана грешка на Димитров.

Латиноамериканецът удържа аванса си до 6:4 за два поредни сетбола. Българинът отговори подобаващо и записа три поредни разигравания с печеливши удари - 7:6. Последваха серия обрати преди Гришо да стигне до втори сетбол за 9:8, който реализира. Първата част продължи точно час игра.

При 2:1 за Делбонис във втория сет той достигна до два поредни шанса в мача да пробие, но с хубави сервиси Димитров се спаси. След над седем минути игра българинът все пак затвори за 2:2. Водейки 5:4 Делбонис се възползва от поредица грешки на Гришо и измъкна сета с 6:4.

Българският №1 отговори по най-добрия начин и започна с пробив решителната трета част. Той се оказа напълно достатъчен за него да приключи битката в своя полза - 6:4.

В следващата фаза той ще играе с Анди Мъри. До момента най-доброто постижение на Димитров в това състезание е класирането за осминафиналите през 2012-а, когато отстъпи на Янко Типсаревич.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Труден успех на старта в Маями за Григор Димитров (видео) Tennis.bg
Теми:  
григор димитров | маями | тенис | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook