Трудно начало, но все пак победа в два сета за Нишикори срещу Фриц на старта в Барселона

от в 15:13 на 23.04.2019
В
Кей Нишикори трябваше да превъзмогне трудно начало в първия си мач на турнира от сериите ,,АТР 500" в Барселона срещу Тейлър Фриц, като японецът все пак съумя да се събере и спечели 12 от последните 15 гейма в двубоя, за да се поздрави с успеха в срещата след 7:5 6:2. В трети кръг в каталунския град Кей ще очаква един измежду 16-тия поставен Феликс Оже-Алиасим, непоставения Малек Джазири или ,,щастливия губещ" Гидо Андреоци.

В началото на двубоя и двамата тенисисти срещаха огромни трудности със задържането на подаванията си, като все пак до брейкове до 2:1 в полза на американеца не се стигна. Тогава японецът инкасира няколко нетипични за себе си непредизвикани грешки, като за агресивните удари на Фриц, изпълнени с впечатляваща дълбочина и мощ, Нишикори просто не намираше отговор.

Това доведе до пробив в полза на Тейлър, който скоро поведе и с 4:1 гейма, когато японецът даде признаци на събуждане. Четвъртият поставен постепенно започна да намира ударите си и след като дочака няколко грешки от своя опонент, той реализира рибрейк. Двамата продължаваха с неуверените подавания оттогава до 5:5, когато Нишикори реализира нов пробив на сметката си.



Японецът впоследствие трябваше да отразява точка за рибрейк и влизане в тайбрек, като той умело се справи с опасността, а в крайна сметка Кей спечели подаването си, като с това - и този пивотален първи сет.

Оттогава до края на мача Фриц започна да изпитва множество проблеми - както от физическо, така и от психическо естество заради загубата на оспорваната първа част. Американецът поиска намесата на физиотерапевт неколкократно по време на почивките между геймовете, но това не му бе от полза, след като Нишикори записа серия от пет поредни гейма във втория сет, по този начин до голяма степен преодолявайки съпротивата на своя съперник.



Фриц все пак спечели два гейма във втората част, но това бе всичко, до което младокът се добра, а след уверен сервис гейм, спечелен на 15, Нишикори се класира за третия кръг в Барселона!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трудно начало, но все пак победа в два сета за Нишикори срещу Фриц на старта в Барселона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook