Трудно препятствие на пътя на Григор: Предстои му битка с бивш финалист в турнира

от в 03:50 на 16.03.2022
Мирела Николова

Началото на годината за Джон Иснър бе далеч от добро, след като американецът отпадна още на старта на Аустрелиън Оупън и се намираше в серия от 4 поредни загуби, преди да достигне до полуфиналите на турнира в Далас през миналия месец. Изглежда, че условията в родината на гиганта пасват идеално на играта му, тъй като отличните му резултати на американска земя се пренесоха и в Индиън Уелс, където е бивш финалист, вече и част от тазгодишната осминафинална фаза. Това стана факт след днешната му победа над Диего Шварцман в своеобразен сблъсък между Давид и Голиат, който завърши с успех за Иснър в последователни сетове - 7:5 6:3. В спор за място на четвъртфиналите на надпреварата двуметровият тенисист ще се изправи срещу нашия Григор Димитров, срещу когото е постигал 2 победи от общо 3 сблъсъка.

Откриващата част премина под пълната доминация на сервиращите. Без каквито и да било изненади, началният удар на американеца функционираше безотказно и броят на бързите и лесни точки от сервис непрекъснато растеше. От своя страна, Шварцман трябваше да полага повече усилия, за да печели подаванията си, но въпреки това той също не позволи на съперника си да достигне до брейкбол почти до самия край на сета. При 5:6 Шварцман бе само на точка от това да вкара частта в тайбрек, но тогава последваха няколко изненадващи неточности от ракетата му, предоставили на Иснър възможност за спечелване на сета, от която той не се поколеба да се възползва, за да си осигури предимство в общия резултат.

Във втората част статуквото на корта се запази, като отново един-единствен момент на колебание от страна на световния №14 предреши изхода на сета. Представителят на домакините изостри ретурите си в четвъртия гейм, с което поставяше Диего в дефанзивна позиция, а от там насетне успяваше да си проправи път напред, откъдето да приключи разиграването с безапелационно воле. Това се оказа печелившата стратегия за американеца, който осъществи пробив за 3:1, след което загуби едва две точки на собствено подаване до самия край на мача, за да донесе поредна радост на местната публика.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Трудно препятствие на пътя на Григор: Предстои му битка с бивш финалист в турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | диего шварцман | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook